KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

RÉSZVÉTNYILVÁNÍTÁS

KRE
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkipásztori közösségét megrendítette VERES KOVÁCS ATTILA néhai főjegyző, nagyvárad-olaszi lelkipásztor váratlan halála. Isten akaratát elfogadva, elvesztettünk egy gyülekezetéért és gyülekezetében élő lelkipásztort, kiváló tanítót és közösségszervezőt...
RÉSZVÉTNYILVÁNÍTÁS

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkipásztori közösségét megrendítette

VERES KOVÁCS ATTILA

néhai főjegyző, nagyvárad-olaszi lelkipásztor váratlan halála.

Az Egyházkerület és Nagyvárad központi gyülekezetének lelkipásztoraként és a rendszerváltozás utáni első püspökhelyettesként, – megítéléstől függetlenül – tevőlegesen formálta és egyik egyházi vezetőként meghatározta a nagyváradi, illetve a partiumi reformátusság jelenét.

Szolgálata túlterjedt a református egyházi korlátokon és a magyar kulturális élet újjászervezésében, fellendítésében és éltetésében teljesedett ki.

Isten akaratát elfogadva, elvesztettünk egy gyülekezetéért és gyülekezetében élő lelkipásztort, kiváló tanítót és közösségszervezőt.

Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét.” – Gal.6,2 parancsolatának engedelmeskedve, őszinte részvéttel osztozunk özvegye, gyülekezete és őt a szívükben hordozók fájdalmában!

2017. december 20.

Csűry István                                                           Forró László

    püspök                                                                   főjegyző