KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Egyházkerületünk kiadásában megjelent könyvek

KRE
Kiadványainkat nagyobb tételben is megvásárolhatják egyházkerületünk székházában. 
Egyházkerületünk kiadásában megjelent könyvek

Pataki István: Mintha vízen járnék

Versek

“egyszerre vagy a fény s az árnyék

én mintha vízen járnék”

Ára: 10 lej


Szabó Ferenc: Könnyű írás az életemről

Önéletrajz

“A falu egy zárt közösség volt. Nem volt migráció. Egymás között házasodtak. A két domináló vallás között is – református és baptista – igen ritka volt a vegyes házasság. Idegen nem telepedett le, és senki nem ment el. Nadrágos ember csak három volt: a református pap, a tanító, akinek volt két korombeli fia és a zsidó kocsmáros. A később odaköltözött Müller család amolyan fél-iparos, pintér volt, az öltözékük pedig félparaszti. 
Évszázadok óta a parasztszülők gyereke nem tanult középiskolában. Talán egy kivétel volt – ismereteim szerint. Az Eötvös József tanügyi törvény után egy Sipos Endre nevezetű fiatalember elment Hadadba segédtanítónak. Leszármazottjai közül többen választották a lelkészi pályát (jelenleg például a szilágyszegi református lelkész). A család tagjai ritkán látogatták a nádasdi rokonaikat, s ezért a létük majdnem feledésbe ment. Azért tartják ma is a falumban azt, hogy én voltam az első mezítlábas parasztfiú, aki főiskolát végzett…”

Ára: 15 lej


Árus Lajos: A reménység hőse

Igehirdetések

“Egy rabszolgasorból kiszabadult, szinte tanulatlannak nevezhető nép, amelyet aggasztott az előtte álló hosszú és ismeretlen út – kapott valakit, aki mindig előtte járt és mindig utat mutatott neki. Nem nekik kellett utat keresniük. Nem útjelző kövek után kellett tájékozódniuk. Nem földi útmutatókra volt szükségük. Maga az örökkévaló Úr járt előttük és vezette őket – hogy mehessenek. – Ez az Úr nem változott, ott jár előttünk is. Mi sem vagyunk egyedül, elhagyatva az élet országútján. Nem kell tanácstalannak lennünk. Eloszolhat minden aggodalmunk, mert valaki mindig előttünk megy. Nekünk szabad rátekintenünk, szabad utánamennünk – mert, aki az ő nyomában jár, az meg is érkezik.”

Ára: 15 lej


Előkészületben:

Emődi András: Régi templomi toronyórák Biharban és környékén