KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Köszönet – Minority SafePack

KH
Európában több mint 1.2 millió, itthon több mint 300 ezer azoknak a támogatóknak a száma, akik ellátták kézjegyükkel az őshonos kisebbségi közösségek jogos követelését.
Köszönet – Minority SafePack

Ft. Csűry István püspök részére

Főtiszteletű Püspök úr!

Egyértelmű siker a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtési kampánya. Európában több mint 1.2 millió, itthon több mint 300 ezer azoknak a támogatóknak a száma, akik ellátták kézjegyükkel az őshonos kisebbségi közösségek jogos követelését.

De nemcsak másfél millió romániai magyar emberé az öröm, hanem egy 50 milliós európai közösségé, amely törekvésében most először érez igazi áttörést kontinensünk történelmében.

A mostani sikerhez természetesen további felelősség is társul. Úgy kell a következő időszak kihívásaival megküzdenünk, ahogyan az elmúlt tíz esztendőben konokul haladtunk, és rést ütöttünk a falon. Feladatunk nem kevesebb, mint ajtót állítani a rés helyére, előbb politikai lobbi, majd európai intézmények döntései nyomán a többségi nemzetekkel egyenértékű jogokat biztosítani közösségünknek.

Ezúton is köszönetemet szeretném kifejezni Önnek és a Királyhágómelléki Református Egyházkerületnek. Köszönöm, hogy mindvégig mellettünk álltak, és támogatásukkal hozzájárultak a magyarok és az európai őshonos kisebbségek ügyéhez.

Tisztelettel,

Kelemen Hunor,

a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke

Kolozsvár, 2018. április 18.

Köszönőlevél