KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Adomány a közel-keleti keresztyének számára

KRE
Az Egyházkerületi Igazgatótanács pénteki ülésén, április 5-én, ft. Csűry István püspök ünnepélyes keretek között adta át az üldözött közel-keleti keresztyének megsegítésére gyülekezeteinkben gyűjtött adományokat Azbej Tristan államtitkárnak, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság vezetőjének.
Adomány a közel-keleti keresztyének számára

Az Egyházkerületi Igazgatótanács pénteki ülésén, április 5-én, ft. Csűry István püspök ünnepélyes keretek között adta át az üldözött közel-keleti keresztyének megsegítésére gyülekezeteinkben gyűjtött adományokat Azbej Tristan államtitkárnak, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság vezetőjének. A gyülekezeti tagoktól gyűlő adományokból 8.000.000 forint gyűlt össze.

Ft. Csűry István püspök elmondta, hogy ezzel a gyűjtéssel a keresztyén világot is bátorítani akarjuk az összefogásra, és megmutatni mindenki számára, hogy mi nem vagyunk a meghátrálás emberei, még kisebbségi sorsban és viszonylag nehéz gazdasági körülmények között is meg tudjuk mutatni szolidaritásunkat.

Azbej Tristan államtitkár beszámolt arról, hogy az adományok oda fognak kerülni, ahol tényleg nagy a szükség: az otthonaikat elveszítő szír keresztyén családok, az Iszlám Állam keresztyén áldozatai, az életüket a terror pusztítása után újrakezdő emberek kapják meg. Köszönetet mondott a Királyhágómelléki Református Egyházkerület híveinek, akik anyagi segítségnyújtással is meg tudták mutatni felebaráti szeretetüket. Hangsúlyozta, hogy nem csak az adomány mértéke számít, bár az is nagyon fontos, de sokkal többet számít a tény, hogy az üldözött keresztyének érzik: vannak a nagyvilágban olyanok, akik gondolnak rájuk, törődnek gondjaikkal.

A keresztyénség jelenleg a legüldözöttebb vallás a világon, mintegy 245.000.000 embert érint világszerte. Csak a tavalyi esztendőben több mint 4000 ember halt meg a Krisztusba vetett hitéért. Százezrek kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonaikat. Magyarország segítséget próbál nyújtani ezeknek az embereknek, hogy visszatérhessenek otthonaikba, és maradhassanak szülőföldjükön, ezért hozták létre a Hungary Helps Programot.

https://s4c.news/2019/04/05/azbej-tristan-nagyvonalu-es-bokezu-a-partiumi-magyarok-adomanya/