KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Lelkészértekezlet Királyhágómelléken

Ghitea-Szbó József
Az első keresztyének magatartása tanulságos kiindulási pont a ma is szolgáló egyház számára. Az akadályok, a kételkedők, a gyülekezetek apadása ellenére is komolyan venni Isten megtartó erejét. 
Lelkészértekezlet Királyhágómelléken

Az első keresztyének magatartása tanulságos kiindulási pont a ma is szolgáló egyház számára. A Szentírás beszámolói arról tanúskodnak, hogy ebben az időszakban növekedett a tagok száma, de ami még ennél is figyelemere méltóbb: növekedett az üdvözült emberek közössége. Ez a cél ma sem változott: minél több ember előtt ismertté tenni az üdvösség felé vezető utat. Hogy ne csak egyháztagok legyenek, de üdvösség felé haladó hívek. Ez a szolgálat akkor nyerhet igazán áldást, ha komolyan vesszük a hitet, a munkát és az összetartozást. Az akadályok, a kételkedők, a gyülekezetek apadása ellenére is komolyan venni Isten megtartó erejét. Ez ma kihívás, de feladatunk is. Mindez imádság és folyamatos Istenre figyelés által lehetséges.

Ezzel az igei üzenettel kezdte Dénes István Lukács a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Lelkészértekezleti Szövetségének 2019. évi Értekezletét.

Az igei bevezetőt követően Szőnyi Levente, lelkészértekezleti alelnök idén még rendhagyó, de a jövőre nézve szokást teremtő alkalmat hirdetett meg. Az egyházkerület missziói ügyosztályának, illetve Vinczéné Pálfi Juditnak kezdeményezésére idéntől, minden esztendőben emlékplakettel és oklevéllel szeretnék megajándékozni azon lelkipásztorokat, akik 25. szolgálati évüket töltik. A tanácsos asszony megjegyezte, hogy fontos hálát adni azért, hogy a lelkipásztor szolgálata által az emberi élet különböző állomásain hirdetheti a megerősítő evangéliumot. Az emléklapon a lelkipásztori fogadalomtétel szövege olvasható, melyet a változó világban is folyamatosan újra kell értelmeznünk, hogy minden időben Istennek hűséges eszközei lehessünk. A negyed évszázada szolgáló lelkipásztoroknak szánt plakettet és emléklapot Csűry István püspök és Dénes István Lukács generális direktor adták át.

Az ülésen megválasztották Szőnyi Levente nagyfalui lelkipásztort elnöknek, Kánya Zsolt Attila kémeri lelkipásztort alelnöknek. Dobai Zoltán ákosi lelkipásztor maradt a szövetség pénztárosa.

(Ghitea-Szabó J.)

Fotó: Ghitea-Szabó József, Rácz Ervin (refszatmar.eu)