KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

A nemzeti összetartozás jegyében harangoznak a református templomok

teol.hu
Május 22-én, a magyar református egység napján, valamint június 4-én, a trianoni békediktátum századik évfordulóján is megszólalnak a református templomok harangjai szerte a Kárpát-medencében.
A nemzeti összetartozás jegyében harangoznak a református templomok

Erre kéri a református gyülekezeteket a nemzeti összetartozás éve alkalmából a Magyarországi Református Egyház elnökségi tanácsa.

A Bogárdi Szabó István püspök és Huszár Pál főgondok által jegyzett közlemény emlékeztet rá, hogy nyolc évvel ezelőtt a Kárpát-medence magyar református egyházmegyéinek és egyházkerületeinek képviselőiből álló fórum, az úgynevezett Generális Konvent úgy határozott: június 4-ét, a nemzeti összetartozás napját felveszi a magyar reformátusok számára javasolt jeles napok sorába.

A nyilatkozat akkor arra kérte a gyülekezeteket, hogy a presbitériumok döntése alapján harangozzanak május 22-én, a
magyar református egység napján, valamint június 4-én, a nemzeti összetartozás napján is. A református egyházi vezetők idén is erre bátorítja a református közösségeket.

A harangok május 22-én délelőtt 10 órakor, június 4-én a trianoni diktátum aláírásának időpontjában, délután fél 5-kor szólalnak meg a templomtornyokban.

Forrás: teol.hu