KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Meghívó a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Lelkészhetére

KRE
Nagy örömmel és hálával a szívünkben hirdetjük meg a Királyhágómelléki Református Egyházkerület első alkalommal tartandó lelkészhetét,  melyre szeretettel hívunk minden lelkipásztort és házastársát a két romániai egyházkerületből. 
Meghívó a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Lelkészhetére

Kedves Szolgatársak!

    Évekkel ezelőtt hallottunk a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészheteiről, amelyeket 1978-től haláláig Cseri Kálmán szervezett. Számos lelkipásztor és házastársa számára váltak ezek a hetek a lelki megújulás és a szolgálatban való megerősödés forrásaivá. Partiumból és Erdélyből is többen részt vettek ezeken, az Emmaus Házban (Kecskemét) és a  „Sion hegye” Konferenciatelepen (Tahi) tartott áldott alkalmakon, de a távolság miatt, nem volt egyszerű ezekre a helyszínekre eljutni.

        A tavalyi év folyamán Marco de Leeuw van Weenen, a Tolnai Református Egyházmegye missziói munkatársa, a lelkészhét egyik szervezője, megkeresett néhányunkat, akik már részt vettünk ezeken az alkalmakon és felvetette a lelkészhét Erdélyben való megszervezésének a lehetőségét.

    Több lelkipásztor testvérünkkel úgy tekintettünk erre, mint egy ajtóra, amit Isten nyitott ki előttünk. A lelkészhét tervét megosztottuk Ft. Csűry István püspök úrral, illetve Dénes István Lukács generális direktorral, akik biztattak és támogatásukról biztosítottak.

        Nagy örömmel és hálával a szívünkben hirdetjük meg a Királyhágómelléki Református Egyházkerület első alkalommal tartandó lelkészhetét, 
melyre szeretettel hívunk minden lelkipásztort és házastársát a két romániai egyházkerületből, vagy akár azok határain túlról. Természetesen, ha valaki egyedül tud résztvenni, őt is szeretettel várjuk.

       Miért érdemes eljönni? Mivel foglalkozunk a lelkészhéten? Röviden így fogalmazhatjuk meg: engedjük, hogy az Úr a kezébe vegyen és „szervízeljen” bennünket. Szükségünk van arra, hogy egy kicsit „leálljunk” és elcsendesedjünk. Jut időnk: egyéni csendességre, szolgálatunkat érintő előadások hallgatására. Ezen kívül, Isten gyógyító, erősítő Igéje szólni fog hozzánk, és alkalmunk nyílik pihenésre, beszélgetésre, testi-lelki feltöltődésre. A jelentkezőknek majd elküldjük a részletes programot.

            A lelkészhét időpontja: 2022. május 16-20 (Hétfő – Péntek).

            Helyszíne: Bétel – Tábor (Sólyomkővár, Réz hegység, Bihar megye).

            Részvételi díj (amely magába foglalja a teljes ellátást): 400 lej.

        A jelentkezéseket 2022. április 30-ig várjuk a következő email címen: szabolcsbogdan@yahoo.com

További információkat lehet kérni a következő telefonszámokon: 0787-899015 (Bogdán Szabolcs-János), 0766-731992 (Sándor András).

   Fontosnak tartjuk megjegyezni: mivel a konferencia helyszínének befogadóképessége véges, ezért a jelentkezések sorrendjében fognak betelni a helyek. Biztatunk mindenkit, hogy minél előbb jelezze részvételi szándékát!

         Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

         A szervezők nevében

         Bogdán Szabolcs-János esperes-lelkipásztor és Sándor András lelkipásztor

Szilágysomlyó, 2022. március 14.