KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2023 május 2.

A KREK lelkészhete Sólyomkőváron

Nagy örömmel és hálával a szívünkben hirdetjük meg a KREK második alkalommal tartandó lelkészhetét, melyre szeretettel hívunk minden lelkipásztort és házastársát a két romániai egyházkerületből, vagy akár azok határain túlról.
A KREK lelkészhete Sólyomkőváron

Kedves Szolgatársak!

Évekkel ezelőtt hallottunk a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészheteiről, amelyeket 1978-től haláláig Cseri Kálmán szervezett. Számos lelkipásztor és házastársa számára váltak ezek a hetek a lelki megújulás és a szolgálatban való megerősödés forrásaivá. Partiumból és Erdélyből is többen részt vettek ezeken, az Emmaus Házban (Kecskemét) és a  „Sion hegye” Konferenciatelepen (Tahi) tartott áldott alkalmakon, de a távolság miatt nem volt egyszerű ezekre a helyszínekre eljutni.

Több lelkipásztor testvérünkkel úgy tekintettünk erre, mint egy ajtóra, amit Isten nyitott ki előttünk. A lelkészhét tervét megosztottuk Ft. Bogdán Szabolcs János püspök úrral, illetve Dénes István Lukács püspökhelyettes úrral, akik biztattak és támogatásukról biztosítottak.

Nagy örömmel és hálával a szívünkben hirdetjük meg a Királyhágómelléki Református Egyházkerület második alkalommal tartandó lelkészhetét, melyre szeretettel hívunk minden lelkipásztort és házastársát a két romániai egyházkerületből, vagy akár azok határain túlról. Természetesen, ha valaki csak egyedül tud részt venni, őt is szeretettel várjuk.

Miért érdemes eljönni? Mivel foglalkozunk a lelkészhéten? Röviden így fogalmazhatjuk meg: engedjük, hogy az Úr a kezébe vegyen és „szervízeljen” bennünket. Szükségünk van arra, hogy egy kicsit „leálljunk” és elcsendesedjünk. Jut időnk: egyéni csendességre, szolgálatunkat érintő előadások hallgatására. Ezen kívül, Isten gyógyító, erősítő Igéje szólni fog hozzánk, és alkalmunk nyílik pihenésre, beszélgetésre, testi-lelki feltöltődésre.

Vezérfonalként lelkészi szolgálatunkat fogjuk megvizsgálni a sáfárság szempontjából, valamint pl. Dr. Szalai Zsolt, a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának elnöke a gyülekezeti gazdálkodás kérdéseit fogja körbejárni. A részletes programot majd elküldjük a jelentkezőknek.

A lelkészhét időpontja: 2023. június 26-30 (Hétfő – Péntek).

Helyszíne: Bétel – Tábor (Sólyomkővár, Réz hegység, Bihar megye).

Részvételi díj (amely magába foglalja a teljes ellátást): 450 lej személyenként.

A jelentkezéseket 2023. május 31-ig várjuk a következő email címen: sandoraed@yahoo.com. Kérjük a jelentkezéssel egyidőben előlegként  100 lejt átutalni a következő bankszámlaszámra: Protopopiatul Reformat Simleu Silvaniei,  RO95 RZBR 0000 0100 1326 6588, Raiffffeisen Bank S.A. Simleu Silvaniei, str. 1 Decembrie Nr. 5 Bl. D5. Jegyezzétek meg, hogy lelkészi csendeshétre küldtétek. További információkat lehet kérni a következő telefonszámon: 0766-731992 (Sándor András).

Fontosnak tartjuk megjegyezni: mivel a konferencia helyszínének befogadóképessége véges, ezért a jelentkezések sorrendjében fognak betelni a helyek. Biztatunk mindenkit, hogy minél előbb jelezze részvételi szándékát!

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

A szervezők nevében

Sándor András esperes-lelkipásztor és Biró Botond lelkipásztor

Szilágysomlyó, 2023. május 1.