KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2023 május 16.

Óvoda Szamosnegyeden

Bogya Ferenc lelkipásztor
Hosszú várakozás után, végre sikerült beindítani egyházközségünk Árva Bethlen Kata Református Óvodájában a napközis oktatást.
Óvoda Szamosnegyeden

Régóta dédelgetett álmunk vált valóra 2022-ben. Hosszú várakozás után, végre sikerült beindítani egyházközségünk Árva Bethlen Kata Református Óvodájában a napközis oktatást. Nem volt akadálymentes ez a folyamat, de az Úr Isten adott hozzá erőt és kitartást, hogy sikeresen véghez vigyük kitűzött célunkat. Ez a cél a Magyar Kormány támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt hathatós hozzájárulásával és az egyházkerület vezetésével valósulhatott meg.

Az óvodafejlesztési program keretében sikerült felújítani és kibővíteni egy meglévő épületünket, melyben így két csoport befogadására nyílik lehetőségünk. Egyházközségünkhöz sok olyan fiatal család tartozik, akiknek szívügye gyermekük anyanyelven s nem utolsó sorban egyházi szellemben történő nevelése. A támogatás segítségével, olyan óvodaépületet valósítottunk meg, amely 50 gyermek számára teszi lehetővé az anyanyelvi oktatást, és ahol az anyanyelv ápolása mellett, a magyar kultúrát és a református szellemet is szívükbe zárják a gyerekek. A gazdagon felszerelt, tágas csoportszobák mellett, az óvoda udvarán is önfeledten játszhatnak a gyerekek, hiszen a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége támogatásával gyönyörű játszóteret vehettek bírtokba a kis óvodások.

A gyerekek önfeledt játéka, vidám nevetése lengi be az új óvodaépületet, melynek minden zugát átjárja a gyermeki öröm. Sok szülőnek jelent ez megkönnyebbülést, hogy ameddig ők munkában vannak, gyermekük meghitt, családias környezetben töltheti el mindennapjait. 

Óvodánk szülői közössége lelkesen támogat minden olyan kezdeményezést, melynek közösségformáló szerepe van és melyek a gyermekek testi-lelki fejlődését szolgálják. Egyik ilyen alkalom volt októberben egy őszi outdoor tevékenység, mely keretén belül egyházközségünk elöljárói, valamint szülők, óvónők és gyerekek együtt tölthettek el egy közösségépítő és lélekben megerősítő, csodálatos délutánt. 

Az összetartozás érzését igyekszünk növelni óvodásaink lelkében, ezért a következő közösségi foglalkozás a Szeretetotthonban valósul meg, ahol az otthont látogató idősebb gyülekezeti tagokkal közösen tesszük áldásosabbá az Adventi várakozás időszakát.

A továbbiakban is számtalan eseménnyel igyekszünk kicsi óvodásainkat a szeretet és az összetartozás ösvényén terelgetni és szüleiket buzdítani, hogy egyházközösségünk aktív és odaadó tagjai legyenek.