KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Látogatás a Németországi Református Egyháznál

A KRE sajtóosztálya
2010. október 7-én Csűry István püspök Antal János előadótanácsos társaságában bemutatkozó látogatást tett a frízföldi Leer városában a Németországi Református Egyház székházában.
Látogatás a Németországi Református Egyháznál


Bemutatkozó látogatás a Németországi Református Egyháznál

2010. október 7-én Csűry István püspök Antal János előadótanácsos társaságában bemutatkozó látogatást tett a frízföldi Leer városában a Németországi Református Egyház székházában. A Németországi Református Egyház részéről Jann Schmidt püspök képviseletében Hilke Klüver asszony, Dietmar Arends, az ökumenikus és diakóniai ügyosztály vezetője, Wolfgang Wagenfeld, a Református Egyház diakóniai szolgálatának igazgatója és Ulf Preuß sajtószóvivő látta vendégül egyházunk képviselőit.

kep

A két egyház közötti kapcsolat egyházvezetői és gyülekezeti szinten is több éves múltra tekint vissza, a Németországi Református Egyház diakóniája kiemelt támogatója a Királyhágómelléki Református Egyházkerület missziói szolgálatának, különösen az élesdi gyermekotthon vonatkozásában. A vezetői szintű találkozás célkitűzése az eddigi kapcsolatok kiértékelése volt, valamint a jövőbe mutató együttműködési lehetőségek számbavétele a két egyház ökumenikus és diakóniai munkásságában.

A nyílt, testvéri beszélgetések mentén a következőkről esett szó: (1) a Királyhágómelléki Református Egyházkerület társadalmi helyzete és ökumenikus kapcsolatrendszere; (2) az erdélyi/partiumi protestáns identitás kérdései; (3) a kisebbségi egyházak viszonya a többségi egyházhoz, államhoz, illetve az együttműködés lehetőségei; (4) Egyházkerületünk diakóniai kezdeményezéseinek és intézményeinek helyzete és hosszú távú esélyei, és (5) az együttműködés konkrét lehetőségei/ kölcsönös elvárásaink.

A testvéri látogatás hagyományteremtő kezdeményezés, a Németországi Református Egyház küldöttsége a közeljövőben felkeresi egyházkerületünket. Egyházaink közötti kapcsolataink megerősítése jelképeként Csűry István püspök a Váradi Biblia hasonmás kiadásának egy példányát ajándékozta a vendéglátóknak.

2010. október 8.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Sajtószolgálata