KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Diakóniai találkozó

A KRE sajtóosztálya
A németországi Moersei Református Egyházkerület diakóniai szolgálatának vezetője, Rainer Tyrakowski-Freese munkatársai körében többnapos látogatásra érkezett a Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez.
Diakóniai találkozó

Tájékoztatás

A németországi Moersei Református Egyházkerület diakóniai szolgálatának vezetője, Rainer Tyrakowski-Freese munkatársai körében többnapos látogatásra érkezett a Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez. Csűry István püspök március 21-én fogadta a moersi testvéregyház küldöttségét. Csűry István püspök igei gondolatokkal indította a megbeszélést, majd általános helyzetjelentést nyújtott a királyhágómelléki kihívásokról és a válaszul adott erőfeszítésekről. „Nagy nyomorúságot megélő társadalomban végezzük szolgálatunkat, de ez nem panasz, mert tenni akarunk, erősíteni szeretnénk diakóniai szolgálatunkat” – mondta a püspök.

kep

Dénes István Lukács generális direktor és Vinczéné Pálfi Judit missziói előadótanácsos ezt követően tételesen szóltak a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben végzett szeretetszolgálati munkáról és a jövőbeni elképzelésekről, és tájékoztatták a vendégeket a királyhágómelléki diakóniai munkát felvállaló szervezetek közös fórumának, a tavaly bejegyzett Lámpás Alapítványnak a célkitűzéseiről.

Elke Gross szociális munkás a szegény családok megsegítése, Albert Sturtz diakónus pedig az idősgondozás terén szerzett, módszertani tapasztalatait osztotta meg a testvéregyházzal. A németországi vendégek másnap ellátogattak az élesdi árvaházba, a nagyváradi cigánymisszós központba és a szociális napközibe, az érmelléki diakóniai alapítvány székhelyére, a hátrányos helyzetű gyermekek iskoláztatásával foglalkozó micskei Sámuel-házba, valamint a szilágyzoványi diakónai központba.

2012. március 22.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Tájékoztatási Ügyosztálya