KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Segélynyújtás az élesdi Kajántó Mária Gyermek és Ifjúsági Otthon részére

A KRE sajtóosztálya
Segélynyújtás az élesdi Kajántó Mária Gyermek és Ifjúsági Otthon részére
Segélynyújtás az élesdi Kajántó Mária Gyermek és Ifjúsági Otthon részére

Segélynyújtás

TISZTELT KOLLÉGÁK, KEDVES KERESZTYÉN FIATALOK!

A KRISZ sokrétű tevékenysége mellett erősíteni szeretné azt a szociális tevékenységét is, amelyben keresztyén fiatalokat szeretne segíteni a mindennapi életben való boldogulásban. Igy segítettük a református intézményeink egynéhány rászoruló, de talpraesett diákjait, illetve így táboroztattunk díjmentesen olyan fiatalokat akik hátrányos anyagi vagy családi helyzetben éltek. Mindezzel viszont nem elégszünk meg, hiszen nem elég, hogy intézmnyesen segítsünk, hanem ennél többet szeretnénk. Rá akarjuk nevelni keresztyén fiataljainkat arra, hogy ők személyesen is tudjanak segíteni a rászorultakon.

Ennek a nemes célnak a menetén haladva gondoltuk azt, hogy minden egyházközség ifjúsági csoportja zsebpénzéből (1-5-max10 Ron /fő) összegyűjthetne önkéntes felajánlásokat az élesdi Kajántó Mária Gyermek és Ifjúsági Otthon részére, amit az ott élő gyermekek kaphatnának meg "karácsonyi" ajándékul. Ha sok egyházközség ifjúsága gyűjt keveset, az akkor is sok lesz az árván élő gyermekek számára. A gyűjtési akcióba befolyt összeget a decemberi közigazgatási gyűlésen az ifjúsági előadóknak kell leadni, akik a KRISZ nagyváradi szervezetén keresztül juttatják el a gyermekotthon részére.

Az ünnepélyes átadó a tervek szerint az Élesdi Református Templomba lesz átadva advent harmadik vasárnapján.

Kérem a lelkipásztorokat, ha lehet viseljék szívükön ezt az ügyet, hiszen igy sikerélményt szerezhetnek fiataljaik számára és jobb boldogulást a gyermekotthon lakóinak.

Tisztelettel, Kánya Zsolt-Attila, ifj.referens