KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Egyházkerületünk 2013-as évi zenei rendezvényei

Orosz Otília Valéria egyházkerületi zenei előadó
Egyházkerületünk 2013-as évi zenei rendezvényei
Egyházkerületünk 2013-as évi zenei rendezvényei

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület 2013-as évi zenei rendezvényei

VIII. Kántorképző Tanfolyam

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Kántorképző Tanfolyamot, mely három hetes lesz, 2013. július 29-augusztus 17. között kerül megrendezésre. Helyszín: a Partiumi Keresztény Egyetem Zenetanszéke és a Nagyvárad-újvárosi református templom és gyülekezeti terem.
A tanfolyamra jelentkezni lehet mindazoknak, akik a 12. életévüket betöltötték és szeretnének megtanulni kántorizálni. A tanfolyam részvételi díja 600 lej (szállás-étkezés és tandíj), melyet a tanfolyam kezdetén kell befizetni az Igazgatótanácsi Hivatal gazdasági osztályán. A tanfolyam végeztével kántorvizsgát tartunk, melyen azok szerezhetnek oklevelet, akik elvégezték a tanfolyam D2-es csoportját. Idén kántorvizsgázhatnak azok az egyetemet végzett kántorok is, akiknek nincs kántori oklevelük (Kánon 32. b. par.). A kántorvizsga elnöke Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagy.
Jelentkezni lehet postán (Nagyvárad, J. Calvin u. 1. szám, Igazgatótanácsi Hivatal) vagy emailben, az o.otilia@yahoo.com címre.

 

A jelentkezési lapra a következőket tüntessék fel: 
Név…………………………………………………………………..
Lakcím………………………………………………………………
Gyülekezet………………………………………………………….
Elérhetőség (tel, email)……………………………………………..
Szülő aláírása……………………………………………………….
Ezúton jelentkezem a Királyhágómelléki Református Egyházkerület VIII. Kántorképző Tanfolyamára.

Dátum, aláírás

 

Református Énekek Hangverseny

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület első ízben rendezi meg a Református Énekek Hangversenyt, melynek célja a gyülekezeti énekeink felkarolása, népszerűsítése és továbbadása a fiatalabb generációnak. A nagysikerű hangversenysorozat, mely immár 12. évadjához érkezett Magyarországon, mintegy 350 énekkari tagot számláló nagykórussal valósítja meg ezt a rendezvényt és népszerűsége évről-évre nő. Míg a Művészetek Palotájában megrendezett hangverseny a Kárpát-Medence református énekkarainak seregszemléje, a partiumi rendezvényünkkel az egyházkerületünk kilenc egyházmegyéjének énekkarait kívánjuk egybegyűjteni, hasonlóan az elmúlt évben megrendezett egyházkerületi kórustalálkozóhoz. A hangverseny helyszíne a Nagyvárad-Olaszi református templom, időpontja: 2013. szeptember 14. Vezényel Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagy, orgonán közreműködik Kozma Gyula orgonista kántor-karnagy. A hangversenyre kiválasztott kórusok hamarosan megkapják a meghívót és a hangverseny énekanyagát. A rendezvényen CD-és videofelvétel is készül.


Hegyközszentmiklósi zenetábor
Az Érmelléki Református Egyházmegyéhez tartozó Hegyközszentmiklós termálstrandján kerül megrendezésre a III. Hegyközszentmiklósi Zenetábor. Időpont: 2013. július 1-6. A táborba szeretettel várják mindazokat a fiatalokat, akik hangszeren szeretnének tanulni játszani. A táborban furulya-, gitár- és billentyűs hangszeroktatás lesz 12 évet betöltött fiatalok részére. Részvételi díj: 100 lej sátorban, 150 lej vendégszobában. A napi programban reggeli és esti áhítat, hangszeroktatás, játék és fürdés is van. Jelentkezni lehet Herman Csaba egyházmegyei zenei előadónál (herrcsaba@yahoo.com) vagy a 0762/696-865-ös telefonszámon.


Őszi kántorkonferencia és egyházkerületi kántortalálkozó
Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre az őszi kántorkonferencia 2013. október 18-19-én. Helyszín: a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme. A konferenciát idén egyházkerületi kántortalálkozóval szeretnénk egybekötni. Az első nap délutánján ünnepi, zenés istentiszteletet tartunk a Nagyvárad-újvárosi református templomban, melynek keretében sor kerül a kántorok felszentelésére. Az egyházkerület szaknévsorában szereplő, összesen 186 alkalmazásban lévő kántort szeretettel várjuk erre az ünnepi alkalomra. 
A konferencia részletes programját és a meghívót minden kántornak személyesen küldjük el.

Szeretettel kérjük a lelkipásztorok támogatását ezekre a zenei rendezvényekre. Imádkozzunk azért, hogy istentiszteleteink zenei szolgálata méltó legyen a mi Urunk dicséretére.


Nagyvárad, 2013. április 23.                                                    

Orosz Otília Valéria
egyházkerületi zenei előadó