KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Felavattuk egyházkerületünk székházát

A KRE sajtóosztálya
A XXV. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretén belül sor került a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Székházának felavatására is.  Mintegy ezren gyűltek össze hálát adni az Isten gondoskodásáért vasárnap délután.
Felavattuk egyházkerületünk székházát

Felavattuk egyházkerületünk székházát

Fotók: Csikos Roland, forrás: facebook.com

XXV. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretén belül sor került a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Székházának felavatására is.  Mintegy ezren gyűltek össze hálát adni az Isten gondoskodásáért vasárnap délután.

A rendezvény rövid imádsággal kezdődött a Nagyvárad-újvárosi református templomban, ahonnan az ünneplő gyülekezet átvonult a Sulyok István püspökről elnevezett utcában megépült székház udvarára.

Csűry István püspök igehirdetésében kihangsúlyozta, hogy 95 esztendő után otthonra lelt az egyházkerület, és köszönetet mondott a Nagyvárad-újvárosi egyházközségnek, amely ezidáig albérletet biztosított az egyházkerület hivatalainak.

1

Ünnepi beszédet mondott Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke, Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője, Gáll Sándor, az Erdélyi Református Egyházkerület kancellárja,Vass Zoltán, kanadai moderátor, Böcskei László római katolikus megyéspüspök, Victor Opaschi vallásügyi államtitkár, Brendus Réka főosztályvezető helyettes (Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság), Mile Lajos kolozsvári főkonzul, Szabó Ödön képviselő, az RMDSZ parlamenti frakciójának alelnöke, valamintHuszár István, Nagyvárad alpolgármestere.

2

Csűry István püspök

3

Zán Fábián Sándor püspök

4

Gáll Sándor kancellár

5

Brendus Réka főosztályvezető-helyettes

6

Derecsényi István főjegyző

7

Böcskei László megyéspüspök

8

Mile Lajos főkonzul

9

Victor Opaschi államtitkár

10

Szabó Ödön képviselő (RMDSZ)

11

Huszár István alpolgármester

Ezt követően rövidfilmet mutattak be az egyházkerület 95 éves történelméről, majd a kivetítőn követni lehetett, amikor Csűry István püspök és Varga Attila főgondnok átvágták a szalagot, az egyházkerület kilenc egyházmegyéjének esperesei pedig Isten áldását kérték az épületre és a benne munkálkodókra, hogy Isten dicsőségét hirdethessék és az egyház javát szolgálhassák.

12

Csűry István püspök és Varga Attila főgondnok átvágják a szalagot

13

Egyházkerületünk esperesei áldást osztanak

A jelenlévők hatalmas tapssal jutalmazták a fellépő Csillagocska Néptáncegyüttes műsorát, de lélekemelő percekkel jutalmazta meg a hallgatókat a Partiumi Keresztény Egyetem kórusával egyesült Királyhágómelléki Kántorkórus is.

csillagocska

Csillagocska Néptáncegyüttes (Fotó: Rácz Ervin)

15

16

aldas

A történelmi egyházak képviselői áldást osztanak (Fotó: Rácz Ervin)

Az ünnepség után az érdeklődők megcsodálhatták a székházat, valamint a tanácsteremben felállított szoborkiállítást is, Győri László debreceni szobrászművész munkáit.

SOLI DEO GLORIA – EGYEDÜL ISTENÉ A DICSŐSÉG!