KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

A Csokonai Színház két előadását tekinthetjük meg a hétvégén

KRE
A nagyváradi XXVI. Festum Varadinum vendége lesz a Csokonai Színház két előadása a hétvégén.
A Csokonai Színház két előadását tekinthetjük meg a hétvégén

A nagyváradi XXVI. Festum Varadinum vendége lesz a Csokonai Színház két előadása a hétvégén.

A háromhetes, több mint 150 programot felvonultató rendezvénysorozatra meghívást kapott a Gemza Péter rendezte nemzeti opera, a Bánk bán, valamint a Debrecenben nagy sikerrel futó vígjáték, a Művészet is. A komédia – Garay Nagy Tamás, Bakota Árpád és Vranyecz Artúr jutalomjátéka – egyszerre szórakoztat, s a művészetről szóló vita kapcsán a barátságról tesz fel fontos kérdéseket.

Az Erkel-opera szuggesztív erejét a kiváló énekesek és a Kodály Filharmonikusok Debrecen hozzák majd közelebb a nagyváradi közönséghez. Az opera rövidített, koncertszerű előadásának címszerepében a „nemzet Bánkját”, Kiss B. Atillát, Melindáéban Rendes Ágnest, míg Gertrúdéban Bódi Mariannt láthatja majd a közönség május 20-án, a vár udvarán felállított színpadon, az Őrizd a várat! Református Egység Fesztiválon.

A Festum Varadinum programjában fontos szerepet kapnak a Nagyvárad és Debrecen 25 éves testvérvárosi kapcsolatához kötőtő programok, illetve a Szent László évhez és a reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolódó egyházi rendezvények is.

(A fotókat Máthé András készítette.)