KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

F E L H Í V Á S

KR
Az utóbbi egy évben és különösen az utóbbi napokban, a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum körül kialakult események mindannyiunk számára ismeretesek lehetnek. Szeretettel kérjük híveinket és minden jóakaratú embert,felekezetre való tekintet nélkül, hogy a szülők, illetve gyermekeink iskolaválasztási jogának megvédése érdekében, csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz.
F  E  L  H  Í  V Á S

Az utóbbi egy évben és különösen az utóbbi napokban, a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum körül kialakult események mindannyiunk számára ismeretesek lehetnek.  

Bár a Római Katolikus Anyaszentegyházunk az igazságot, rendszerint nem az utcákon és tereken, hanem a templomaiban és – ha szükséges – a törvényszéken keresi, miután a Katolikus Teológiai Líceum jogi helyzete még most,a gyerekek iskolába indulása előtt egy héttel is tisztázatlan, az illetékes intézmények a szülőket továbbra is teljes bizonytalanságban tartják. Az  iskola igazgatójának, dr. Tamási Zsoltnak felügyeletét,vádemelés nélkül ismételten meghosszabbították. Az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány egy újabb figyelemfelhívó kezdeményezés keretében,ismét az utcára kényszerül. Ezért 2017. szeptember 6-án, szerdán délután 18.00 órától tüntetést szervez. Tervezett helyszín,a Maros Megyei Prefektúra épülete előtti tér (Marosvásárhely, Győzelem tér,1. szám).

Szeretettel kérjük híveinket és minden jóakaratú embert,felekezetre való tekintet nélkül, hogy a szülők, illetve gyermekeink iskolaválasztási jogának megvédése érdekében,csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz.

Kérjük papjainkat és a testvéregyházak lelkészeit, hogy a vasárnapi szentmisék és istentiszteletek keretében hirdessék ki tervezett megmozdulásunkat és aki teheti reverendában vagy palástban,maga is vegyen részt a megmozduláson,híveivel együtt.

A marosvásárhelyi találkozás reményében szeretettel köszönt mindenkit –

Gyulafehérvár, 2017. szeptember 2-án

                                                                                      Jakubinyi György

                                                                                         érsek,

                                                                         az Erdélyi Római Katolikus Státus  Alapítvány elnöke