KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Sajtótájékoztató a bölcsődei beiratkozásról

Ghitea Sz. József
Elkezdődött és július 15-ig tart a beiratkozás a Református Csillagocska Bölcsődébe. A részletekről Farkas Zsolt a közigazgatási tanácsos, Szűcs Éva tanügyi szakelőadó, Felföldi-Bod Gabriella, a bölcsőde vezetője, Brugós Anikó, a Csillagocska alapítvány zenei előadója, valamint Salánki Lóránd gazdasági tanácsos tájékoztatott.
Sajtótájékoztató a bölcsődei beiratkozásról

Sajtótájékoztató a bölcsődei beiratkozásról

Elkezdődött és július 15-ig tart a beiratkozás a Református Csillagocska Bölcsődébe. A részletekről f. év július másodikán   Farkas Zsolt a közigazgatási tanácsos, Szűcs Éva tanügyi szakelőadó, Felföldi-Bod Gabriella, a bölcsőde vezetője, Brugós Anikó, a Csillagocska alapítvány zenei előadója, valamint Salánki Lóránd a kerület gazdasági tanácsosa tájékoztatott.

Farkas Zsolt elmondta, hogy utolsó simításokat végzik a  református bölcsőde épületén és annak környezetén. Az engedélyeztetési és átvételi procedúra lezárását követően 2019 szeptemberétől 580 négyzetméteren, két csoportban, összesen 40 helyre várják a 10 hónapos, vagy annál idősebb kisgyermekek beíratását.

A kimondottan erre a célra, az előírásoknak megfelelően kialakított épületben minden adott, hogy korszerű helységekben, családias légkörben, szeretettel teljes és korszerű neveléssel épülhessen magyar nemzetünk.

Szűcs Éva tanügyi szakelőadó arra hívta fel a figyelmet, hogy a régi iskolarendszer visszaépítésében fontos pont ez az intézmény, mely az igényes bölcsődei oktatás hiányát igyekszik pótolni Nagyváradon. Ennek a nevelésnek egyik értékes többlete a korai zenei oktatás.

Felföldi-Bod Gabriella, a bölcsőde vezetője arról tájékoztatott, hogy július 15-ig várják a beiratkozókat. Szeptembertől pedig csoportonként egy-egy pedagógus és három-három dada várja a kicsiket. Állandó jelleggel nővér vigyázza majd a gyerekek egészségi állapotát. A bölcsőde programja reggel 7 órától délután 5 óráig fog tartani.

Brugós Anikó, a csillagocska alapítvány zenei előadója a magyar zenei anyanyelv megismerésébe vezeti be a gyerekeket. Ennek része lesz hangszerek megismerése és zenei készségek fejlesztése. Kiemelte, mennyire fontos a korai zenei oktatás a kicsinyek életében. Segít kibontakozni, önmagunkra találni, az élet apró szépségeit is felfedezni.

Salánki Lóránd, a KREK gazdasági tanácsosa kifejtette, hogy a bölcsődei szolgáltatás díja két pilléren nyugszik. Az egyik az étkeztetés, melynek költsége becslések szerint havi 200-220 lej. A második pillér a bölcsődei gondozás díja. Ezt a családban az egy főre jutó havi jövedelem függvényében állapítják meg, mely összeg legkevesebb havi 150-200 lej gyermekenként.  Így ezek szerint havi 400-450 lej lehet egy gyermek havi bölcsődei díja.

A beiratkozáshoz szükséges formanyomtatványokat az egyházkerület honlapján találják.

Ghitea-Szabó József Levente