KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Moderátori látogatás Királyhágómelléken

Antal János
Csűry István püspök hivatalában fogadta szeptember 13-án a Kanadai Presbiteriánus Egyház hivatalos küldöttségét, Amanda Currie moderátor vezetésével. 
Moderátori látogatás Királyhágómelléken

Csűry István püspök hivatalában fogadta szeptember 13-án a Kanadai Presbiteriánus Egyház hivatalos küldöttségét, Amanda Currie moderátor vezetésével. Az 1875-ben alakult Kanadai Presbiteriánus Egyház mintegy négyszázezer lelket számlál, Kanada lakosságának közel másfél százaléka vallja magát presbiteriánusnak. Kanadai hittestvéreink tradíciói a skót telepesek és francia hugenották 17. századi gyülekezetszervező munkájában gyökereznek.

Tengerentúli testvéregyházunk erején felül támogatja világszerte az evangelizációt.Rendkívül érzékenyek a szociális gondokra és elkötelezett diakóniai munkát folytatnak odahaza, illetve a világ számos más pontján – Kárpátaljától Japánig. A Kanadai Presbiteriánus Egyház révén jelentős állagmegőrzési és megújítási munkákat végezhettünk el a lepusztult állapotban visszakapott nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium épületén, jelentős összegű adománnyal segítették a királyhágómelléki lelkészképzést és immár hatodik esztendeje nyújtanak támogatást egyházkerületünk egyik kiemelt szeretetszolgálati intézménye, a hátrányos helyzetű gyermekeket felkaroló micskei Sámuel szociális bentlakás működtetésére.

A közös missziói szolgálat eredményeit összegezve a két egyházfő az intézményes együttműködés folytatása mellet kötelezte el magát. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület részéről Vinczéné Pálfi Judit és Antal János előadótanácsosok vettek részt a megbeszélésen.

2019. szeptember 14.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Tájékoztatási Osztálya