KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Egyházkerületi Közgyűlés

KRE
Egyházkerületi közgyűlési határozatok - 2019. december 6. 
Egyházkerületi Közgyűlés

31/2019/B

Közgyűlés ünnepi nyilatkozatban megemlékezik a temesvári népfelkelés 30. évfordulójáról (7. sz. melléklet), és megbízza Forró László főjegyzőt, hogy az évfordulós ünnepségeken képviselje a KRE-t. Közgyűlés elfogadja és magáénak tudja dr. Békefi Lajos Temesvári Hitvallását, és felkéri a Közgyűlés tagjait, hogy népszerűsítsék azt.

31/2019/C

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Közgyűlése tiltakozik a svájci reformátusok által elfogadott melegházasságok ellen. Az Isten Igéje ellen forduló döntés aposztáziát jelent és meghasonlást támaszt az Egyházon belül. Közös örökségünk, a Szentírás és a Heidelbergi Káté tanítása szerint testvérileg intjük svájci hitsorsosainkat, hogy gyakoroljanak bűnbánatot és térjenek meg, mert Istennek kell inkább engedni, sem pedig a világ elvárásainak. Figyelmeztetjük, hogy ama keskeny útról letérve, még református egyletté lehetnek, de Krisztus Egyháza már nem.

31/2019/D

Közgyűlés éppen 20 évvel ezelőtt határozott a Partiumi Keresztény Egyetem létrehozásáról és járult hozzá tevőlegesen is ahhoz, hogy megfelelő ingatlan- és pénzeszközzel tudjon elindulni. Közgyűlés a mostani évfordulón örömmel állapítja meg, hogy a még néhány éve komoly anyagi ás erkölcsi válságban lévő Partiumi Keresztény Egyetem leküzdötte a válságot és évről évre gyarapodik. Közgyűlés a válság leküzdésében élen járó dr. Pálfi József rektor munkáját elismeri, és további támogatásáról biztosítja.