KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

A Diakónia Keresztyén Alapítvány Nagyváradi Fiókja

KRE
158 idősnek segített a Diakónia Keresztyén Alapítvány Nagyváradi Fiókjának három településen működő házi idősgondozói szolgálata
A Diakónia Keresztyén Alapítvány Nagyváradi Fiókja

158 idősnek segített a Diakónia Keresztyén Alapítvány Nagyváradi Fiókjának három településen működő házi idősgondozói szolgálata

Az Úr Isten kegyelméből, A Diakónia Keresztyén Alapítvány Nagyváradi Fiókja, 2021-ben 4 településen végzett házi idősgondozói szolgálatot: Nagyváradon, Élesden, Perecsenben és Diószegen. A Diószegi idősgondozói szolgálat keretében júniusban kezdődtek el a tevékenységek,  a helyi önkormányzat anyagi támogatásával. Hetente egy idősklub megszervezésére is sor került, a község idős lakói számára, ha azt a Covid19 miatti rendelkezések lehetővé tették.

Idősek klubja Diószegen

A Diószegi Önkormányzat, decemberben megszervezte a Civil Szervezetek találkozóját, ahol Alapítványunk is elismerésben részesült, az ott elvégzett munkáért.

A Percseni munkaponton továbbra is ápoltuk a közösséggel a jó kapcsolatot. Az irodahelyiség felújítása elkezdődött, a helyi önkormányzat jóvoltából, valamint segédeszközöket és felszerelést is biztosítottak a szolgálatunk számára.

Dénes Éva-ügyvezető, Vinczéné Pálfi Judit- elnök, Mados Attila- polgármester

 A Nagyváradi szolgálat, miután új székhelyre költözött, márciusban új működési engedélyt is kapott.

Az idősek világnapja alkalmából rajz és történetíró pályázatot hirdettünk meg óvodás és I-VIII osztályos gyerekeknek, ’Nagyszülőkkel nagyszerű’ címmel. Célunk az volt, hogy a gyermekek figyelmét a nagyszülőkkel együtt töltött időre fordítsuk. A munkák elkészítése, a közös versenyzés egy újabb közös emléket teremtett unoka és nagyszülő között, mélyítve ezzel a kapcsolatot.

A pályázat eredményhirdetésére unoka és nagyszülő kapott meghívást. Sajnos ez csak Zoom-ban történhetett meg. A beküldött munkákat az Alapítvány székhelyén állítottuk ki.

A három idősgondozói szolgálatban 12 alkalmazott tevékenykedik, ebből 9 munkatárs idősgondozói feladatokat is ellát. A Bethlen Gábor Alap által biztosított forrásból négy alkalmazottunk hét hónapra szóló teljes bérköltségét sikerült fedeznünk, ami hatalmas segítségnek számít, hiszen ebben a szolgálatban a legnagyobb fejtörést mindig a gondozók bérköltsége jelenti. Nélkülük viszont lehetetlen lenne az idősek nehézségein segíteni, ezért nagyon hálásak vagyunk minden olyan támogatásért, amely ezen a téren felhasználható.

Látogatás Élesden

Gondozottaink száma a 2021-es évben 158 fő volt összesen , ebből ki hosszabb, ki rövidebb ideig vette igénybe szolgáltatásinkat. 9542 látogatás során 59991 szolgáltatást nyújtottunk.

Hat idős személynek, a CE Szövetség és a Dorcas jóvoltából, havonta élelmiszercsomagot juttatunk. A Nagyváradi Szociális Igazgatóság, karácsony alkalmával támogatásban részesített, amelyből élelmiszercsomaggal láttuk el idős gondozottjainkat.

A Perecseni munkaponton az Önkormányzat ajándékozta meg gondozottjainkat élelmiszercsomaggal, az Élesdi munkaponton pedig a Református Egyház jóvoltából kaphattak karácsonyi meglepetést a gondozottak.

Diószegen az egyházak, az önkormányzat és a helyi gazdák összefogásának eredményeként alkalmazottaink heti egy-két alkalommal kenyeret visznek a rászoruló idősek számára.

Látogatás Perecsenben

Köszönjük szépen támogatóinknak, hogy hozzájárultak, ahhoz, hogy fenntartsuk a szolgálatokat és segítségünk hatékonyan elérje a rászorulókat!

Dénes Éva

 ügyvezető igazgató