KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2023 május 15.

Királyhágómelléki teológiai hallgatók hétvégéje

KREK Sajtóosztálya
A sólyomkővári hétvégi találkozó a lelkipásztori elhívás-küldetés témakörét járta körül „Úton a lelkipásztori szolgálat felé” címmel.
Királyhágómelléki teológiai hallgatók hétvégéje

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) teológiai hallgatóinak hétvégéjére került sor 2023. május 12–14 között Sólyomkőváron, ahol a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben tanuló jövendőbeli lelkipásztorok az egyházkerület vezetőivel találkozhattak és beszélgethettek.  A hétvége a lelkipásztori elhívás-küldetés témakörét járta körül „Úton a lelkipásztori szolgálat felé” címmel. 

Péntek délután Bogdán Szabolcs János püspök nyitóáhítatával kezdődött a hétvégi találkozó, majd három gyakorló lelkipásztor – Csomay Árpád nyugalmazott, Bogdán Zsolt Zilah-fenyvesi és Szegi Máté somlyóújlaki lelkész – részvételével a diákok fórumbeszélgetésen fogalmazhattak meg kérdéseket a pásztori szolgálat személyes tapasztalataival kapcsolatban, Dénes István Lukács egyházkerületi főjegyző moderálásával. A tartalmas eszmecserét közös sütés-főzéssel kezdődő vacsora és kötetlen beszélgetés zárta.

Szombat reggel Bálint Mátyás harmadéves teológiai hallgató hirdette az igét. Az imaközösséget Illyés Tamás érszőllősi lelkész előadása követte, A lelkipásztori elhívás, küldetés, tapasztalat címmel. Az előadást csoportokban beszélték meg, majd közös összegzéssel vonták le a tapasztalatokat a hallottak alapján.

Délután a KREK vezetőivel Pop Titusz harmadéves hallgató moderálásával tartottak fórumot, ahol Bogdán Szabolcs János püspököt, Rácz Ervin Lajos egyházkerületi missziói előadót és Farkas Zsolt közigazgatási előadótanácsost kérdezhették a diákok. 

Lacatos Nándor hallgató vasárnap reggeli áhítata és közös étkezés után istentisztelettel és úrvacsoraosztással zárult a hétvége, igét hirdetett Dénes István Lukács főjegyző.

A diákok a kérdéseiket, tapasztalataikat dobozba gyűjtötték össze a három nap alatt, így az egyházkerület vezetősége a visszajelzésekben megismerhette azokat a véleményeket is, amelyek közvetlenül nem hangzottak el. Ezek tükrében a hallgatók nagyon hasznosnak értékelték a hétvégét, és a jövőben is mindenképp újabb találkozókra is kell sort keríteni, mert a lelkipásztori szolgálatra készülőket erősíti a küldetésben. A programok mellett bőven volt szabad idő, ami kötetlen beszélgetésekre is megteremtette a lehetőséget. 

Istennek legyen hála a tapasztalatcseréért, a közösen eltöltött hasznos időért és a lelki feltöltődésért!