KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2023 május 23.

Beszámoló a köröstárkányi óvodáról

Immáron a harmadik tanévben töltik meg Óvodánkat a gyermekek.
Beszámoló a köröstárkányi óvodáról

A Köröstárkányi Református Egyházközségben 2020 szeptember 20-án adtunk hálát Óvodánk felépítéséért. A hálaadó istentiszteleten Igét hirdetett ft. Csűry István püspök, és közösségünket a Magyar Kormány képviseletében köszöntötte dr. Grezsa István, óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos. 

          Mindez a közelmúlt eseményeihez tartozik, és mi azóta is hálásak vagyunk az Anyaország gondoskodó szeretetéért. Immáron a harmadik tanévben töltik meg Óvodánkat a gyermekek, s azóta megélénkült a templomtér forgalma is. Reggelente hozzák kicsinyeiket a szülők vagy a nagyszülők, s késő délután jönnek utánuk. Gyülekezetünk életében is beindítottunk egy új foglalkozást: minden szombaton délelőtt gyülekezeti vallásórára járnak óvodásaink, akik a nagyobbakkal együtt részt vesznek a gyülekezeti ünnepélyeken, s ők is szavalnak és énekelnek.

          Óvodánkban jelenleg harminc gyermek oktatása zajlik két csoportban. Van egy normál programú, illetve egy hosszabbított tanrendű csoportunk. Legtöbb gyermek köröstárkányi, de a következő szomszéd településekről is járnak ide gyermekek óvodába: Belényes, Várasfenes, Belényes-Sonkolyos, Kisnyégerfalva és Körös-Sebes. 

          A játszótérnek és a sok játéknak nagyon örülnek. Szatmári Adél óvónó éppen mutatja, hogy az egyik anyuka egy nagy zsáknyi homokozóba való új játékot ajándékozott az Óvoda részére a nyári programokra. Az élet zajlik, és a Belényesi-Medence magyarsága élni is akar. Ezért nagyon hálásak vagyunk Magyarország Kormányának, a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, valamint a Királyhágómelléki Egyházkerületnek, hogy ez a nagyon fontos projekt megvalósulhatott.