KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2024 július 18.

Gépkocsik a szórványmisszió támogatására

Újabb nyolc gépkocsit kaptak a szórványok szolgálatára a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkipásztorai.
Gépkocsik a szórványmisszió támogatására

Magyarország Külgazdasági- és Külügyminisztériuma támogatásával újabb nyolc személygépkocsit kaptak a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) szórványgyülekezeteiben szolgáló lelkipásztorok az egyházkerülettől. Az első hét gépkocsit idén február 8-án adta át az egyházkerület, ennek folytatásaként július 18-án sajtótájékoztató keretében került sor Nagyváradon, a KREK székházának tanácstermében az újabb gépkocsik ünnepélyes átadására. A minisztériumot Kiss-Partiu Péter regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár képviselte. Bogdán Szabolcs János püspök a sajtótájékoztató elején háláját fejezte ki amiatt, hogy a magyar kormány az egyházkerület több projektjét is támogatta az elmúlt esztendőkben. Szükség van a szórványok támogatására, sőt, lehetőségeink szerint mindent meg kell tennünk a szórványért – jelentette ki a püspök. 

A sajtótájékoztató Sándor András szilágysomlyói esperes áhítatával kezdődött, aki 2Móz 17,8 alapján hirdette Isten igéjét. 

Kiss-Partiu Péter helyettes államtitkár Szijjártó Péter külügyminiszter üdvözletét tolmácsolva kiemelte, hogy a KREK jól szervezett közösség, és mindenkor világosan meg tudták fogalmazni, hogy miben kérnek segítséget. A szórványmisszió támogatása rendkívül fontos, ezért karolták fel ezt a kezdeményezést, ami a mai időben nem is annyira könnyű – mondta a helyettes államtitkár, megemlítve, hogy a szomszédban zajló háború, a folyamatos migrációs nyomás, illetve az EU intézkedései gazdasági nehézségek elé állítják az anyaországot.  – Kívánom, hogy minden jó cél, amelyet maga elé tűzött az egyházkerület, megvalósuljon. A magyar kormány részéről mindig oda fognak figyelni a KREK részéről érkező kérésekre – jelentette ki Kiss-Partiu Péter. 

Ezt követően Gellén Sándor nagybányai esperes a szórványgyülekezetek helyzetét mutatta be, majd Tóbiás Tibor aradi esperes a szórványlelkészek szolgálatáról számolt be. Végül Kádár Tamás zilahi esperes mondott köszönetet a támogatásért, és azért, hogy a magyar kormányfolyamatos támogatásának köszönhetően mindenkor érezhetjük azt, hogy bár határok választanak el bennünket, „egy vérből vagyunk”. 

(Wagner)

Fotók: Borbély Tibor