KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Zsuzsanna Bál

A KRE sajtóosztálya
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület ebben az évben is megrendezi Jótékonysági bálját, a Zsuzsanna Bált Nagyváradon.
Zsuzsanna Bál

Zsuzsanna Bál

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület ebben az évben is megrendezi Jótékonysági bálját, a Zsuzsanna Bált Nagyváradon. A szervező a Zilahi Református Wesselényi Kollégium javára gyűjt adományokat. A befolyt összegből minden évben az Egyházkerület egy-egy oktatási intézményét, vagy szociális ellátást nyújtó, egyházi alapítású szervezetet támogat.

„Iskolánk az egyetlen olyan református kollégium Partiumban, amelyik még nem kapta vissza épületét. Az újraindulás óta intézményünk egy régi bentlakásépületben működik, s mi e mostoha körülmények ellenére, gyakran erőnkön felül is próbáljuk biztosítani gyermekeink számára a lehető legjobb feltételeket. Szeretnénk megmaradni és ez jelen pillanatban fejlődést, tervezést, folyamatos megújulást, elkötelezettséget és áldozatos munkát követel mindannyiunk részéről. Próbáljuk a szülőket mentesíteni az iskolai kiadások alól, ugyanis a nálunk tanuló 502 diák 85%-a vidéki, nagyon nehéz anyagi háttérrel rendelkező család gyermeke.
Támogatóink segítségével szeretnénk biztosítani továbbra is az első osztályos gyermekek szállítását, az új osztálytermek felszerelését (bútorzat, didaktikai eszközök, stb.) és rendbetételét (festés, padlórakás, stb.). 
Három éve indította intézményünk a „második esély” tanítási formát azon felnőtt, magyar ajkú jelentkezők számára, akik valamilyen oknál fogva nem tudták befejezni elemi vagy általános iskolai tanulmányaikat. A második esély oktatásának színhelye, egy Zilahtól 25 km-re fekvő magyar község, Szilágykraszna. Ide utaznak ki tanáraink saját költségükön, hogy az iskola által berendezett kis gyülekezeti teremben oktassák és neveljék a fent említett hátrányos helyzetű kis közösség tagjait. 
Magunk és támogatóink anyagi erejére próbálunk támaszkodni, hogy intézményünk működése ne lehetetlenedjen el.Nem sikerülhetne ez azon elkötelezett, keresztyén értékeket valló, nagylelkű adományozóink segítsége nélkül, akik a kihívások pillanatában szeretettel kinyújtják felénk segítő karjukat.”– írja Dr. Kovács Irénke igazgatónő a báli meghívóhoz csatolt tájékoztatójában.
A bált 2012. február 17-én, pénteken tartják, az Egyházkerület Püspöki Székházának dísztermében.
A bálra előzetes bejelentkezés szerint lehet helyet foglalni.

Érdeklődni Vinczéné Pálfi Judit (0741-179.307) és Szűcs Éva (0745-306.661) szervezőknél lehet a megadott telefonszámokon.