KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Kanadai küldöttség egyházkerületünknél

A KRE sajtóosztálya
Kanadai küldöttség egyházkerületünknél
Kanadai küldöttség egyházkerületünknél

Kanadai küldöttség egyházkerületünknél

Csűry István püspök hivatalában fogadta a Kanadai Presbiteriánus Egyház küldöttségét folyó év szeptember 28-án. A delegációt testvéregyházunk elöljárója, Karen Horst moderátor-asszony vezette. A testvéri kapcsolatok elmélyítését célzó látogatásra Glynis Williams, a kanadai presbiteriánusok nemzetközi kapcsolatait irányító bizottság főtitkára, illetve Kárpát-medencei munkatársaik, Brian James Johnston és a Pándy-Szekeres házaspár kísérték el a moderátort.

Kanada 1

A megbeszélések rendjén testvéregyházunk képviselői átfogó tájékoztatást kaptak a Királyhágómelléki Református Egyházkerület társadalmi felelősségvállalásáról, diakóniai szolgálatáról, illetve a gyülekezetek mindennapjairól. A megbeszélésen a szeretetszolgálatban való, további együttműködésről esett szó, különös tekintettel a református kórház korszerű diagnosztikai eszközökkel való felszereléséről.

Kanada 2

A micskei Sámuel gyermekotthon meglátogatásakor a Kanadai Presbiteriánus Egyház küldöttsége szakmai és anyagi segítségnyújtást ígért a királyhágómelléki szeretetszolgálati tevékenység megerősítéséhez.

kep

(Fotók: Brian Johnston, Antal János)