KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Tanácskozni hívják a partiumi elöljárókat

A KRE sajtóosztálya
Tanácskozni hívják a partiumi elöljárókat
Tanácskozni hívják a partiumi elöljárókat

Tanácskozni hívják a partiumi elöljárókat

Forrás: reggeliujsag.ro

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület nevében Forró László főjegyző intézett felhívást az egyházkerület lelkipásztori kara és a partiumi magyar polgármesterek, megyei alelnökök és parlamenti képviselők felé.

Az egyházi és közigazgatási fórumok egymás közötti egyeztetése minden évben szükséges – most különös tekintettel a 2016-os esztendőben esedékes önkormányzati és parlamenti választásokra. Nagy szükség van egy olyan színtérre, amely igyekszik egybefogni a vakvágányra jutott erdélyi magyar politikát a lehető legteljesebb magyar képviselet elnyerése érdekében.

A közbizalom visszahódításának első feltétele a több mint három esztendeje egymásnak feszülő magyar politikai pártok egyezségre jutása – emelte ki Forró László. A megbeszélés során olyan témák fognak terítékre kerülni, mint a magyar egység, a jelöltállítás kritériumai; tájékoztatás a választók, a közemberek felé; az autonómia kérdése és a nemzetszolgálat.

Az ismertető végén a főjegyző kiemelte a belső konfliktusok lecsillapításának fontosságát, mert az „árokásásban jeleskedő képviselőket nem lehet előtérbe állítani”. A keresztény embernek fel kell néznie a kiválasztott vezetőkre, és mindenekelőtt tisztelnie kell őket. Az egyháznak fel kell szólalnia és befolyásolnia kell a véleményeket, és ezt csak meggyőződés révén teheti meg.

A megbeszélésre október 8-án kerül sor Nagykárolyban, a Rákóczi utca 17. szám alatt (a belvárosi gyülekezeti házban), 10 órától.

Szamos Mariann