KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Pályázat diákok számára

A KRE sajtóosztálya
Pályázat diákok számára
Pályázat diákok számára

Pályázat diákok számára

A Johannita Rend Magyar Tagozata (a Szent Jánosról elnevezett Jeruzsálemi Ispotályos Lovagrend) pályázatot hirdet a Kárpát-medencében magyar tannyelvű középiskolák 9-12. évfolyamában tanuló protestáns diákok számára.

Pályázni az alábbi téma kifejtéseként elkészített dolgozattal lehet:

A hűség és megbízhatóság, mint érték. 

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.” Gal 5, 22-23

Javasoljuk, hogy a pályázó járja körbe, és fejtse ki az újszövetségi hűség fogalmát, teológiai értelmét, jelentését. A teológiai megalapozást követően pedig kifejtheti e keresztyén érték, a “Lélek gyümölcse” mai értelmét, etnikai vonatkozásait, amely egyben a minőségi élet (hűség az egyházhoz, hazához, baráthoz, elvekhez, házastárshoz stb.) mai megnyilvánulása. Környezetéből választhat hiteles személyiségeket, akiknek példáján keresztül mutathatja be a keresztyén minőségi életet.

A beadandó pályamunkák terjedelme ne legyen kevesebb tíz oldalnál, de ne haladja meg jelentősen a tizenöt oldalt sem (12-es betűméret). A dolgozat elkészítéséhez konzultációt javaslunk hitoktató tanárral.

Egy nyomtatott és egy példány elektronikus adathordozón (CD) rögzített pályamű helyszíni beadásának, vagy postára adásának határideje: 2016. április 18. A Johannita Rend Magyar Tagozatának címére, illetve a rend titkárságán. (1056 Budapest, V. kerület Váci Utca 62-64, földszint). A pályamű címoldalán kérjük feltüntetni a pályamű készítőjének a nevét és címét (amennyiben konzulens tanárt igénybe vett a pályázó).

Az első három legjobb pályamű készítője között összesen háromszázhatvanezer forint értékű jutalmat oszt ki a Johannita Rend Magyar Tagozata.

Első díj: egy hordozható számítógép  (laptop)

Második és harmadik díj: értékes tárgyjutalom.

Pályázati referensünk: Nagy Árpád   +36-70-774-9901 nagy.arpad10@gmail.com

Budapest, 2015. október 26.

Nagy Árpád jogi lovag                                 Tomcsányi István kommendátor