KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Harangszó író-olvasó találkozó Lugoson

A KRE sajtóosztálya
A Harangszó Újság szerkesztői igyekeznek meghallgatni az olvasók, a gyülekezetek véleményét is. Ennek bizonyítéka az is, hogy a végekre, a Temesvári Református Egyházmegyébe is ellátogattak, és Lugoson író-olvasó találkozón vettek részt.
Harangszó író-olvasó találkozó Lugoson

Harangszó író-olvasó találkozó Lugoson

A Harangszó Újságot, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapját olyan egyre bővülő, jól együttműködő csapat tagjai szerkesztik, aki igyekeznek meghallgatni az olvasók, a gyülekezetek véleményét is. Ennek bizonyítéka az is, hogy a végekre, a Temesvári Református Egyházmegyébe is ellátogattak, és Lugoson író-olvasó találkozón vettek részt. A lapot Visky István felelős szerkesztő és Rácz Ervin szerkesztő képviselték.

Szerző: Rácz Ervin

Forrás: http://refszatmar.eu/harangszo-iro-olvaso-talalkozo-lugoson/

A Temesvári Református Egyházmegye Presbiteri Szövetségének Konferenciájára került sor Lugoson, pénteken délután 16 órától. A kezdő áhítaton Rácz Ervin erdődi református lelkipásztor hirdette Isten szavát: A hitből való igazság pedig így szól: „Ne mondd szívedben: Ki megy fel a mennybe?” Azért tudniillik, hogy Krisztust lehozza. Vagy: „Ki megy le az alvilágba?” Azért tudniillik, hogy Krisztust a halálból felhozza. Hanem mit mond? „Közel van hozzád az ige, a te szádban és a te szívedben”, mégpedig a hit igéje, amelyet mi hirdetünk. Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. Az Írás így szól: „Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg.” Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják őt, mert „aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül” (Róma 10,6-13) Isten az Ő Igéjében egészen közel jön hozzánk. Ezt a közelséget szeretné aláhúzni minden egyházi média, amelynek célja nem más, mint az örömhír hirdetése. Aki ezt a szolgálatot hittel végzi, meg nem szégyenül, hiszen maga is eszközzé válik Isten kezében, ha beengedi Krisztust az életébe, és Ő végzi benne és általa ezt a szolgálatot.

Harangszó író-olvasó találkozó Lugoson

Gáll Zoltán a Lugosi Református Egyházközség lelkipásztora köszöntötte a mintegy száz fős közösséget, majd Fazakas Csaba esperes ismertette az egybegyűlt lelkipásztorokkal és presbiterekkel az alkalom programját, illetve elmondta, ő kezdeményezte azt, hogy az egyházkerület lapjának szerkesztői és olvasói találkozhassanak egymással. Úttörőként tehát először a temesi egyházmegye kezdte az ilyen jellegű találkozót, aminek remélhetőleg más egyházmegyében is lesz folytatása.

 

Visky István a Harangszó Gyülekezeti Lap felelős szerkesztője tartott előadást ezután, ismertetve a média helyét az egyházban. A média nem más, mint egy eszköz arra, hogy Isten szavát hirdethessük az embereknek. Az interaktív előadás közben kérdések is feltevődtek a presbiterek részéről. Melyre a szerkesztő készséggel válaszolt is.

Harangszó író-olvasó találkozó Lugoson

A Temes-menti gyülekezet templomából a presbiterek tisztújító közgyűlése után szeretetvendégségre és jó hangulatú beszélgetésekre vonultak át a gyülekezeti terembe, együtt örülve a találkozásnak.