KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Kövér László házelnök és Szász Jenő NSKI elnök látogatása

Kiadói- és Sajtóosztály
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület elnökségénél tett látogatást 2016. október 13-án Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.
Kövér László házelnök és Szász Jenő NSKI elnök látogatása

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület elnökségénél tett látogatást 2016. október 13-án Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, akik egyházunk lelki és anyagi élete, a partiumi magyar református emberek helyzete iránt érdeklődtek.

Főtiszteletű Csűry István püspök köszönetet mondott a segítségért, amelyet az anyaország részéről kapott egyházkerületünk több nagyszabású terv megvalósításához, mint például a nagyváradi Egyházkerületi Székház megépítése, a sződemeteri Kölcsey-központ, vagy a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium szakműhelyeinek a kialakítása.

Püspökünk ugyanakkor tájékoztatást nyújtott a szórványhelyzetről, egyházunk közéleti felelősségvállalásáról, és beszámolt folyamatban lévő nagyszabású tervekről és munkálatokról, mint a járóbeteg-rendelő megépítése, az erdődi Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ jövő évre tervezett megnyitása, vagy a reformáció ötszázadik évfordulóján a nagyváradi várban megrendezésre kerülő Egység Fesztivál.

A megbeszélés után vendégeink munkavacsora keretében találkoztak egyházkerületünk esperesi karával, ahol kötetlen beszélgetés keretében betekintést nyerhettek egyházunk mindennapjaiba.

Nagyvárad, 2016. október 14.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Tájékoztatási Szolgálata