KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Könyvajánló – Magyar Református Korálkönyv

Orosz Otília
A Magyar Református Korálkönyv intonációkkal és az 1996-os Énekeskönyv énekverseiveloktóber hónapban jelent meg a Református Egyház Misztótfalusi Kis Miklós Sajtóközpontjának Nyomdájában, Kolozsvárott. 
Könyvajánló – Magyar Református Korálkönyv

A Magyar Református Énekeskönyv megjelenésének 20. évfordulóján, a Reformáció 500 éves jubileumához közeledve egy olyan kiadvány jelent meg a közelmúltban, mely egyházkerületünk történetében egyedülálló, hiszen a gyülekezeti éneklés kíséretére szerkesztett kántorkönyvek, korálkönyvek történetében az első, amely ebben a régióban látott napvilágot. A Kántorképző Tanfolyam és a gyakorlati kántori munka során már évekkel ezelőtt felmerült az igény egy olyan korálkönyvre, amely az énekeskönyv szövegét is tartalmazza, és nagymértékben segíti a kántorok munkáját. A szerkesztés ötletgazdája Rácz Lóránd Márton zilah-belvárosi kántor, zenetanár, a Kántorképző Tanfolyam tanára, aki közel háromévi munkával készítette el ezt a kiadványt. A Magyar Református Korálkönyv intonációkkal és az 1996-os Énekeskönyv énekverseiveloktóber hónapban jelent meg a Református Egyház Misztótfalusi Kis Miklós Sajtóközpontjának Nyomdájában, Kolozsvárott.  Nemcsak formailag, hanem tartalmában is megújult, hiszen a könyv számára új letétek és új intonációk is születtek. A szerkesztő munkatársai között találjuk Draskóczy László, Sepsy Károly, Berkesi Sándor nevét, a zsoltárokhoz pedig egyik hollandiai korálkönyv letéteit vette át a szerkesztő, mindegyik önálló intonációval ellátva.

A kötet hivatalos bemutatója október 14-én volt a Nagyvárad-Olaszi református templomban, ahol Farkas Zsolt előadótanácsos hirdetett igét és ismertette a kiadványt. Szeretettel ajánljuk a kántorok, gyülekezetek, leendő egyházzenészek figyelmébe, hiszen abból a célból készült, hogy gyülekezeti éneklésünk szebb, tisztább, frissebb legyen, Isten dicsőítésére méltó. Köszönetünket fejezzük ki a szerkesztőnek és munkatársainak, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerületnek, hogy felkarolta és támogatta a kiadvány megjelenését.

Orosz Otília Valéria