KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

PÁLYÁZAT

KRE
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatala pályázatot hirdet a kebelébe tartozó Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatói és aligazgatói tisztségeihez szükséges egyházi ajánlás megszerzésére.
PÁLYÁZAT

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatala pályázatot hirdet a kebelébe tartozó Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatói és aligazgatói tisztségeihez szükséges egyházi ajánlás megszerzésére. A pályázat során megszerezhető egyházi ajánlólevél az oktatási intézmények vezetői állásaira kiírt versenyvizsgára való beiratkozáshoz szükséges, de az ideiglenes intézményvezetői kinevezéshez is birtokolni kell.

A pályázat két szakaszból áll. Az első szakaszban a beküldött anyagokat vizsgáljuk meg. A következő szakaszra továbbjutókat telefonon értesítjük és egyeztetünk az interjú időpontjáról. Ez az interjú képezi a pályázat második szakaszát.

Törvényi alapok: az oktatási intézmények igazgatói-, aligazgatói versenyvizsgájának módszertana – 5080 / 2016 számú miniszteri rendelet 3. paragrafusának 8. bekezdése és a 9. paragrafus 1 bekezdésének o). pontja, valamint a Nemzeti Oktatási Minisztérium, Vallásügyi Államtitkárság és a Református Egyház által 2015.-ben aláírt Protokollum 10. paragrafusának 2. bekezdése.

A pályázaton azok jelentkezését várjuk, akik a versenyvizsgák után betöltetlenül maradó intézményvezetői állások valamelyikét a következő versenyvizsgáig átmenetileg betöltenék, ugyanakkor vállalják, hogy a következő intézményvezetői versenyvizsgán jelentkezni fognak a kiírt állásokra. Ezen túlmenően megfelelnek a versenyvizsga módszertanában kiírt követelményének, ezeket igazolni is tudják és elkötelezettnek érzik magukat a református oktatás és nevelés ügyében. Reálisan ismerik a Szatmárnémeti Református Gimnázium helyzetét, valamint konkrét elképzelésük van és megvalósítási tervük az intézmény rövid- és hosszútávú fejlesztésére.

Az egyházi ajánlásért pályázók a következő iratokat e-mailben kell hogy eljuttassák a KRE Tanügyi Ügyosztályához, szucseva@krek.ro:

  1. gyülekezeti tagságot igazoló lelkészi ajánlás,
  2. szakmai önéletrajz,
  3. a vizsgamódszertan 9. paragrafusának 1. bekezdésében található felsorolásból a következő pontokban kért dokumentumokat: b)., e)., f)., g)., h)., j)., k)., l)., n)., p).,
  4. ugyanazon paragrafus és bekezdés q). pontjának megfelelően egy szándéknyilatkozatot magyar nyelven,
  5. valamint az r). pont szerint egy intézményvezetési tervet magyar nyelven, utóbbi esetében különös odafigyeléssel a tanintézet speciális helyzetére (ajánlott a módszertanban megadott szempontokat is figyelembe venni a fejlesztési terv elkészítéséhez – számú melléklet).

A pályázatok beküldésének határideje: november 30.

A KRE Püspöki Hivatala