KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386

Ünnepség a Papp László Budapest Sportarénában

REB
Itt a várva várt esemény, a reformáció kezdetének jelképes évfordulója: 2017. október 31. Erre a napra közös egyházi-társadalmi ünnepséget szervezünk a Papp László Budapest Sportarénában! 
Ünnepség a Papp László Budapest Sportarénában

Kedves Testvérek!

Itt a várva várt esemény, a reformáció kezdetének jelképes évfordulója: 2017. október 31.

Mint az évek óta közismert, erre a napra közös egyházi-társadalmi ünnepséget szervezünk a Papp László Budapest Sportarénában!

Az ünnep egy csokorba fogja hitbeli és kulturális örökségünket,  számadásra és előretekintésre késztet, rákérdez felelős hitvalló életünkre és megajándékoz minket a közösség erejével és örömével.

Az október 31-i eseményünket úgy terveztük, hogy este ki-ki a maga közösségében emlékezhessen és ünnepelhessen, ezért a program 10 órakor kezdődik és 15 órakor ér véget.

Terveink szerint három részre osztható programot készítünk.

Az első blokkban (10.00-11.00 ó.) – a közéleti rész – Balog Zoltán miniszter úr köszönt  és Orbán Viktor Miniszterelnök úr ünnepi beszédet tart – gazdag kulturális kísérő program keretében.

A második rész protestáns reformációi istentisztelet lesz (11.00-12.00 óra) egyházi vezetők szolgálatával, hatalmas kórussal és sok közös énekléssel. (Ezért szinte templomi formában rendezzük be a Sportarénát.) E két blokkot – tehát a délelőtti programot – az MTVA egyenes adásban közvetíti. A kisebb programokat kínáló ebédszünet után pedig reformációi gálaműsor lesz, neves protestáns művészekkel, színészekkel, énekesekkel, filmbejátszásokkal, izgalmas eseményekkel. A programot Pozsgai Zsolt, Magyar Érdemrend Lovagkereszttel kitüntetett író-rendező-dramaturg rendezi.

Balog miniszter úr – amikor két évvel ezelőtt megkérdezték, hogy nem gond-e, hogy munkanapon lesz mindez –, azt mondta, hogy ötszáz évenként egyszer áldozhatunk egy szabadság-napot a reformáció közös ügyének, a protestáns összefogás és találkozás rendkívüli eseményének. Ezért szeretnénk bíztatni, hogy az egyes egyházkerületek bátran szervezzenek résztvevőket: gyülekezeti, iskolai, intézményi közösségeket, s szólítsanak meg más érdeklődőket.

A Sportarénában 11.000 embernek tudunk biztosítani helyet – jelképes áron. Szeptember 8-án fognak megnyílni a jegyigénylés (jegyvásárlás) lehetőségei: egyéni és közösségi érdeklődőknek egyaránt.

Interneten lehet foglalni, s kártyával, vagy átutalással is mód lesz a jegyek jelképes árának kiegyenlítésére. Ennek pontos módjáról körlevélben, honlapokon, facebookon fogunk hírt adni szeptember 6-ig.

Tájékoztatásunkban szerepelni fog mindaz a pontos információ ami a rendezvény biztonsági, étkezési és egyéb vonatkozásaival kapcsolatban figyelembe veendő.

Az előadók, szereplők felkérése zajlik, így a rendezvény előtt egy hónappal fogjuk meghirdetni a pontos, végleges műsort.

Áldás békesség,

Erős vár a mi Istenünk!

Dr. Hafenscher Károly

miniszteri biztos