KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2023 szeptember 4.

Ingyenkonyhák támogatása Kárpátalján

A KREK a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül tett felajánlást, hogy a kárpátaljai református gyülekezetek, valamint az egyházkerület fenntartásában működő diakóniai ingyenkonyhák működését támogatják 3,4 millió forint értékű élelmiszerrel.
Ingyenkonyhák támogatása Kárpátalján

Augusztus 28-án Egyházkerületünk képviseletében Kárpátaljára látogatott Bogdán Szabolcs János püspök, Dénes István Lukács főjegyző, Ghitea-Szabó József Levente missziói- és diakóniai előadótanácsos, valamint Dénes Éva a Diakónia Keresztyén Alapítvány igazgatója.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül tett felajánlást, hogy a kárpátaljai református gyülekezetek, valamint az egyházkerület fenntartásában működő diakóniai ingyenkonyhák működését támogatják 3,4 millió forint értékű élelmiszerrel. Bogdán Szabolcs János, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke az adományok átadásakor elmondta, hogy a jövőben folytatni kívánják a kárpátaljai testvérek segítését, és céljuk, hogy a jövőben még szorosabbá fűzzék az együttműködést a Magyar Református Szeretetszolgálattal, hogy együtt szolgálhassanak a nélkülözők megsegítéséért. „Örömmel hoztuk el gyülekezeteink adományát, de fontos hangsúlyozni, hogy mindezt nem azért tesszük, hogy a magunk nagyvonalúságát mutassuk, hanem a mi Urunk dicsőségét, hogy ahol segítségre van szükség, oda rendel segítőket is.” – hangsúlyozta a püspök. A Püspöki Hivatalban történő hivatalos adományátadás után a KREK tisztségviselői megtekintették a Kárpátaljai Református Egyházkerület beregszászi diakóniai ingyenkonyháját, majd látogatásukat a nagydobronyi ingyenkonyha bejárásával zárták.

Forrás: jobbadni.hu